Jag och Rach lagade precis mat och tänkte snabbt tipsa om receptet då det blev väldigt gott och var lätt att göra! Jag har ju gillat att äta vegetariskt (inte till 100% varje dag dock) ett tag och att fortsätta på det spåret här är bara bra, taktiskt för plånkan också! Till våra morotsbiffar gjorde vi rotfrukter i ugn och serverade med babyspenat, fetaost och sweetchilisås! Succé!

Nu till morotsbiffarna! Du behöver (4 port):

– 500g morötter

– 1 ägg

– 1dl vetemjöl

– 3 msk sesamfrön

– 1 msk olja

– salt & peppar

Riv morötterna, blanda med ägg och rör sedan i allt annat! Stek på medelvärme så det blir genomstekta och får en fin yta! Till plåten med rotfrukter tog vi lite vad vi hade kvar i kylen så det blev sötpotatis, vanlig potatis och blomkål. Salta och peppra efter egen smak och in i ugnen med massa olja! Vi kör ca 175-200 grader i ca 20-25 min! Man märker när det börjar bli klart.

Och juste!! Vi handlade på en större mataffär idag som heter Mercadona, och gissa vad som fanns där?? Crème fraîche! Eller iallafall något liknande. Äntligen, så såsen gjorde vi superenkelt, vi blandade bara lite crème fraîche med sweetchilisås och ta da! Klart! 

Kram